Mi az a mozaikcsalád?

NAPTÁRAM

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Új tipp

News

Utolsó kommentek

Gasztro ötletek mozaikszülőknek- Mozzarella saláta

2010.01.18. 14:00 | mozaikcsalád | 4 komment

Címkék: gasztro főzés paradicsom fokhagyma mozzarella paradicsomos mozzarella saláta mozzarella saláta gasztro ötletek fokhagymás mozzarella saláta

 

Ennek a mozzarella salátának az egyediségét a

   f o k h a g y m a      

adja, ami az őrölt fehér borssal, bazsalikommal, sóval és olívaolajjal kitűnően egészíti ki a paradicsom édes és a mozzarella semleges ízét.

A mozzarella salátát sokan és sokszor feldolgozták, a net is hemzseg a nagyszerűbbnél nagyszerűbb ötletektől. Én a jól bevált, de nekem kicsit semleges Caprese-t karakteresítettem.

Ez a saláta miért más, mint a többi?

  • Mozaikcsaládunk kedvence. 
  • Az elkészítését a gyerekek is, papák, mozaikpapák is pillanatok alatt megtanulják. 
  • Mivel a tizenévesek már vágyják a karakteresebb ízeket, hamar megszeretik a fokhagyma és fehérbors bazsalikommal keveredő ízét.
  • Kiváló kísérő rántottához is.
  • Pirítóssal legyőzhetetlen párost alkot.
  • Reggelire, vacsorára is parádés mentőötlet.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag mozzarella - lehet nagy, lehet kis gömbös
  • 2 db paradicsom, de lehet koktél paradicsom is
  • bazsalikom ( friss vagy fagyasztott vagy szárított) - izlés szerint db kb egy kis marék
  • olivaolaj - izlés szerint, de  kb 1 evőkanál 
  • fokhagyma - 1 gerezd- reszelve
  • őrölt fehér bors - izlés szerint
  • -ízlés szeint
  •  Elkészítési idő:10 perc

 Nehézség: NAGYON Könnyű

 ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI

1. Daraboljuk fel a mozzarellát apró kockákra, ha a koktél változat, akkor szeletekre és dobjuk bele egy kisebb salátástálba.

2. A megmosott paradicsomokat vágjuk fel apró kockákra. Ha koktél paradicsom, szeletekre és adjuk a mozzarellához.

3. Egy gerezd fokhagymát tisztítsunk meg és reszeljük bele a salátába. 

4. A salátát szórjuk meg egy marék, apróra vágott bazsalikom levéllel

5. Ízesítsük sóval, őrölt fehérborssal. Éna frissen őröltet kedvelem legjobban, de természetesen hibátlan a boltban kapható őrölt változat.

6. Öntsük le egy kanál olívaolajjal.

7. Keverjük össze.

8. Hagyjuk érni 5-10 percet és ezalatt píríthatunk pár szelet kenyeret. De természetesen  ha már nem bírunk magunkkal és az éhes csipetekkel, azonnal tálalhatjuk. 

Jó étvágyat! 

Tippek

  • Megkülönböztetjük a saláta mozzarellát (ezt zacskóban, lében árulják) és a pizza mozzarellát (szalámi rúdszerű csomagolásban árulhatják). 
  • a saláta mozzarella sajt 2-3 hétig eláll a hűtőben. Ha már megpuhultak a gombócok élvezhetetlen. A boltban ellenőrizzük le a lejáratát.
  • A fokhagymát fokhagymanyomóval is apríthatjuk, nekem a reszelő vált be.
  • A bazsalikom lehet fagyasztott, friss vagy szárított. A legjobban a fagyasztottat szeretem, mert  az színben, illatban, ízben harmónikus és nagyon jól adagolható. Természetesen apróra vágott friss bazsalikom levelet is használhatunk. A szárított bazsalikomnak esetében adjunk a salátának 10 perc érési időt. 

Kép:saját készítés

A bejegyzés trackback címe:

http://mozaikcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr611677779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Alice B. Toklas 2010.01.18. 22:24:12

foKhagyma. de amúgy jó lehet

lifelike 2010.01.19. 00:11:51

mozzarella salata... lol
szeretnek gratulalni :)

ez egy insalata CAPRESE, ez a neve
a legjobb bivaly mozzarellabol csinalni

en.wikipedia.org/wiki/Insalata_Caprese

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.19. 00:21:35

Sok embernek egyszeruen gyilkos szajszaga lesz a fokhagymatol.

mozaikcsalád 2010.01.19. 12:41:08

A kritika jogos volt. Köszönöm. Lelkemre vettem. Megszívleltem, javítottam.